Forrás: NAPI

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=301750

2006.7.31 – 15:35

A Nasdaq ezúttal Indiából csengetett

A technológiai papírokkal telített Nasdaq ezúttal Indiából jelentkezett. Az élő közvetítésben kék inges indiai számítástechnikusok egy csoportja nyomta le a Wall Street részvény- és tőkepiacainak nyitását elindító csengőt. Nem sokkal a nyitás után a Dow 0,29 százalékkal, a Nasdaq 0,51 százalékkal, az S&P 500 0,25 százalékkal süllyedt.

A tűzszünet elmaradása Libanon és Izrael között csalódást keltett a befektetők körében és felerősítette aggályaikat – írta az MTI-Eco.

A high-tech részvényeknek ugyanakkor támogatást jelenthet, hogy a SanDisk Corp., flash memória gyártó 1,55 milliárd dollárért megvásárolni készül az izraeli Msystems Ltd.-t.

A politikai hírek mellett gyorsjelentések is komoly figyelmet kapnak, a piac alakulását ezek is jelentősen befolyásolják majd. Ma teszi közzé eredményét a MetLife Inc., az Egyesült Államok legnagyobb életbiztosítója, valamint a Tyson Foods Inc., a legnagyobb amerikai húsfeldolgozó is.

A figyelem homlokterébe kerülhet az Apple Computer Inc., miután a Banc of America vételre javasolt kategóriába javította befektetési besorolását. A hadi szállító Northrop Grumman Corp. amiatt válthat ki befektetői érdeklődést, mert – a Wall Street Journal értesülései szerint – navigációs rendszereket gyártó egységét eladási listára helyezte, ami akár egymilliárd dollárt is jövedelmezhet.

További befektetési besorolási hírek: a Piper Jaffray javított a 24/7 Real Media Inc. megítélésén; a Prudential emelt Phelps DodgeCorp. befektetési besorolásán.

(NAPI Online)

NyomtatásVissza

(c) 2001 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.

Comments are closed.