Forrás: Magyar Rádió

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Zempléni Fesztivált: az augusztus 11-én kezdődő kulturális programsorozat több mint két héten át várja az érdeklődőket.

Az eseménysorozat közel negyven helyszínen, hetvenkét programmal és fél tucat kiállítással várja a kultúra kedvelőit. A fesztiválra mintegy félezer művész érkezik. Fellép Miklósa Erika, Szakcsi Lakatos Béla, Zádori Mária, Kokas Katalin, a Ghymes Együttes, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar – Kocsis Zoltán és Hollerung Gábor vezényletével -, a Danubia Szimfonikus Zenekar, a Kassai Filharmonikusok, illetve itt lesz a Kolozsvári Magyar Opera teljes társulatával.

A hagyományos komolyzenei programok mellett kuriózumokkal is meglepik a résztvevőket, a Mozart-év kapcsán például a zeneszerző keleties hangzású szerzeményeire épülve izraeli és arab származású zenészekből álló együttes készül egy nem mindennapi műsorral, sőt a komolyzene rajongói igazi sztárok előadásában hallgathatnak „Mozartot másként”, mondta a fesztivál igazgatója, aki beszámolt arról is, hogy a Bartók-évfordulóra szintén több hangversennyel emlékeznek, valamint a kamaraprogramok mellett idén jelentős szerepet kap a tánc. Különlegességként említette, hogy a Brémai muzsikusok című darabbal a gyerekeket is várják.

MR

Comments are closed.