Forrás: MNO

A magyar csapat legjobbja a három gólt szerző Vas Márton volt

2006. április 26. 17:54

MNO

A magyar férfi jégkorong-válogatott 8-0-s győzelmet aratott Izrael ellen a franciaországi divizió I-es világbajnokságon. A gólzáporos győzelemmel Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a két forduló után is hibátlan, s készülhet a csütörtöki, Franciaország elleni csatára.

Második meccsét is megnyerte a magyar férfi jégkorong-válogatott a franciaországi divízió I-es világbajnokságon. Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a britek elleni 4-3-as siker után ezúttal 8-0-ra győzött Izrael ellen.

A játékban Vas Márton parádézott: a Dunaújváros csatára három gólig jutott, de akár többet is szerezhetett volna. Mellette egyszer-egyszer Kovács Csaba, Peterdi Imre, Szélig Viktor, Palkovics Krisztián és Gröschl Tamás is eredményes volt.

A magyar együttes már az első harmadban biztos előnyre tett szert. A hatodik percben Vas vágott egy kipattanó korongot a hálóba, majd nem sokkal később Kovács Csaba korongja csorgott a kapuba. A 14. percben Vas kapott egy Pazar korongot, amivel meg sem állt az izraeli ketrecig.

A második húsz percben hat perc játék után Vas ütötte a hálóba a Gussinról kipattanót, majd Peterdi bombája zúdult az izraeli kapu jobb felső sarkába. A harmad egyik leglátványosabb mozzanatát Szélig produkálta, aki a kékvonalról suhintotta Gussin mögé a gumidarabot. A záró játékrész elején kettős emberelőnyben támadhattak az izraeliek, ám Budai állta a sarat. A játékrész közepén Palkovics lépett ki a bekkek közül, majd a kapus lábai között bepofozta a csapat hetedik gólját. A góleső után is tovább támadott a magyar együttes és Gröschl húzta a kapuba a korongot.

A gólzáporos győzelemmel a magyar csapat két forduló után is hibátlan, s készülhet a csütörtöki, Franciaország elleni csatára.

(Forrás: Info Rádió, samsungsport.hu, origo.hu)

Comments are closed.