Forrás: MNO

2006. április 26. 13:35

MNO

Egyes értesülések szerint izraeli katonák megrohamozták a Ramallah melletti Tira települést, ahol körbevették Farhat Asszad házát, majd bilincsbe verve elvezették a Hamász-szóvivőt.

Asszadot szeptemberben engedték ki egy izraeli börtönből, jelenleg a palesztin rabok ügyeivel foglalkozó minisztériumban dolgozik.

Sami Abu Zuhri, a Hamász gázai szóvivője szerint az akció része az izraeliek terjeszkedési és palesztin-ellenes programjának, különösen a Hamász-vezette kormány ellen irányul. Ám – mint mondta – a zsidó állam efféle fenyegetései, illetve a jeruzsálemi és ciszjordániai Hamász-vezetők elleni túlkapások és letartóztatások – nem fogják elrettenteni a palesztin vezetést attól, hogy népük érdekeit szolgálják.

Palesztin források szerint szinte mindennaposak az izraeliek hasonló atrocitásai – őrizetbe vételek, átkutatások – melyeket a zsidó állam „terroristák után való kutatással” magyaráz.

Másutt az izraeli erők a ciszjordániai Nábluszba törtek be a napokban, körbevettek egy lakóházat és lövöldözni kezdtek, hogy így vegyék rá a lakókat a távozásra. Az izraeli vezetés egy pillanatig sem rejtette véka alá, hogy nem fogja elismerni a Hamász-vezette kormányt, és a szervezet tagjai továbbra is a katonaság célpontjai maradnak.

(Xinhua hírügynökség nyomán a politikaforum.hu)

Comments are closed.