Forrás: Hírtv

Egy magyar is megsérült a tegnap esti egyiptomi öngyilkos merényletekben. Pető Tibor nagykövet úgy tudja, az égési sérüléseket szenvedett magyar turista állapota súlyos lehet, mert repülővel Kairóba kellett szállítani, hogy megfelelően elláthassák.

Galéria:

Kattintson a képre!

A Sínai-félszigeten fekvő Dahab üdülőhely bazárjában három pokolgép robbant, az egyiptomi hatóságok szerint mindhárom esetben öngyilkos merénylet történt. 23 ember meghalt, és több, mint hatvan megsebesült. A halálos áldozatok között húsz egyiptomi, egy svájci, egy orosz és egy német állampolgár van, ez utóbbi gyermek. A városban negyvenhét magyar turista nyaral, ők egy helyi búvárklub vendégei, valamennyien sértetlenek. A Külügyminisztériumnak nincs tudomása arról, hogy rajtuk kívül további magyar turisták is lennének Dahabban. A nagykövet tájékoztatása szerint a hatóságok hamarosan hivatalos listát közölnek a merényletek áldozatairól.

Szemtanúk elmondása szerint a robbantásokat a város bazár-negyedében hajtották végre helyi idő szerint este 7 óra 15 perckor. Ezek sokkal kisebb hatóerejűek voltak, mint azok a robbantások, amelyeket tavaly júliusban követtek el Sarm es-Sejkben. A szerkezetek 5-6 méternyi távolságban robbantak a környező házaktól, azoknak még az ablakai sem törtek be a detonáció nyomán.

Egyiptomban most tartják az ötnapos kopt húsvétot, a turistaszezon is a csúcspontjára hágott, a szállodák gyakorlatilag tele vannak európai, izraeli és helyi turistákkal. A tegnapi merényletekért egyelőre senki sem vállalta felelősséget. (zsi)

Comments are closed.