Forrás: HVG

Értékes győzelemmel kezdte a franciaországi Amiens-ben a divízió I-es világbajnokságot a magyar jégkorong-válogatott. A nyitó fordulóban 4-3-ra nyert Nagy-Britannia ellen.

A mieink első mérkőzésén tehát Magyarország – Nagy-Britannia 4-3 (1-0, 1-1, 2-2); Pat Cortina nyilatkozata a mérkőzés után: „Saját magunk dolgát nehezítettük meg. Háromgólos vezetés után kicsit kiengedtünk, a játékvezető is befújt egy véleményem szerint jogtalan kiállítást, ami után azonnal kettős hátrányba kerültünk. Ekkor feltámadtak a britek, két gyors gólt kaptunk, amiből a második elkerülhető lett volna. Vas Mártonnal kimondottan elégedett voltam, a ferencvárosi sor is kiválóan oldotta meg feladatát. Sajnos emberhátrányban nem voltunk jók, minden brit gól így esett. Szuper ugyan jól védett, ám az utolsó találatnál hibázott, de ekkor már neki is nehéz volt fejben felpörögnie”.

Egyben eldőlt az is, hogy a magyarok szerdán 16:30 órakor játszanak a divízió II-ből feljutott, több honosított orosz játékossal felálló, a németektől elszenvedett 11-2-es vereséggel kezdő izraeli gárdával. Az összecsapást a Sport 1 élőben közvetíti. Csütörtökön a házigazda franciák következnek, akiket 2001-ben óriási bravúrral sikerült a szintén otthoni (grenoble-i) vb-jükön legyőzni 3-1-re. Szombaton jön a várhatóan legnehezebb ellenfél, az olimpiai tizedik és a feljutáson kívül másban nem is gondolkodó német válogatott.

A realitásokat figyelembe véve nem a magyar válogatott az esélyes arra, hogy a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon megszerezze az első helyet és vele együtt kivívja a legmagasabb osztályba jutást.

MTI

Comments are closed.