Forrás: Híradó

A Divízió I-es jégkorong világbanjokságon a magyar válogatott 4-5-ra győzte le a szigetorstági együttest

Értékes győzelemmel kezdte az amiens-i divízió I-es világbajnokságot a magyar jégkorong-válogatott, amely a nyitó fordulóban 4-3-ra nyert Nagy-Britannia ellen.

1. forduló:Magyarország – Nagy-Britannia 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)gól: Gröschl (10.), Kovács (29.), Ocskay (45.), Vas (47.), illetve M. Myers (23.), Phillips (57.), Shields (58.)

„Saját magunk dolgát nehezítettük meg. Háromgólos vezetés után kicsit kiengedtünk, a játékvezető is befújt egy véleményem szerint jogtalan kiállítást, ami után azonnal kettős hátrányba kerültünk. Ekkor feltámadtak a britek, két gyors gólt kaptunk, amiből a második elkerülhető lett volna. Vas Mártonnal kimondottan elégedett voltam, a ferencvárosi sor is kiválóan oldotta meg feladatát. Sajnos emberhátrányban nem voltunk jók, minden brit gól így esett. Szuper ugyan jól védett, ám az utolsó találatnál hibázott, de ekkor már neki is nehéz volt fejben felpörögnie” – mondta az MTI-nek Pat Cortina.

A kemény és sportszerűtlen britek gyorsan többször emberhátrányba kerültek, és a harmadik ilyen szituációban Ocskay szép keresztpasszából Gröschl megszerezte a vezetést. Később Kangyal büntetése alatt a rivális is veszélyeztetett, ám Szuper látványos mozdulattal hárított.

A második harmadot jól kezdték a britek, és noha a magyar kapus jól védett, a harmadik ziccernél már ő sem segített. Matthew Myers emberelőnyben lopta a távolságot, és közelről a rövid sarokba lőtt. Az egyenlítés után felpörgött Pat Cortina alakulata, sorra dolgozta ki a helyzeteket. Aztán a 29. percben Szuper indította Vast, aki tovább passzolt a cserepadról berobbanó Kovácsnak, a fiatal csatár pedig elhúzta az amúgy remekül védő Murphy mellett a pakkot, és higgadtan a hálóba emelt. A folytatásban is a magyarok akarata érvényesült.

A záró játékrész elején is maradt a lendületből, és Sille átadását Ocskay tette a léc alá. Pedig nehéz dolga volt, mert a korong pattogott. Aztán 1:39 perc múlva Ladányi passzát Vas kapásból bombázta a hálóba.

A hátralévő tíz percben egyszer kettős emberelőnybe került a szigetországi alakulat, amely előbb a felső lécet találta el, majd az 57. percben Phillips kísérlete Szuperről bepattant. A szimpla hátrányban Shields is betalált, így a hajrá ismét izgalmassá vált. Két és fél perccel a befejezés előtt lement a brit kapus, helyére egy mezőnyjátékos érkezett, de komolyabb helyzet már nem akadt.

Ezzel értékes győzelemmel nyitott a Cortina-sereg, amely 57 percig remekül játszott, a hajrát elrontotta ugyan, de végül megérdemelten szerezte meg a két pontot.

Egyben eldőlt az is, hogy a magyarok szerdán 16:30 órakor játszanak a divízió II-ből feljutott, több honosított orosz játékossal felálló, a németektől elszenvedett 11-2-es vereséggel kezdő izraeli gárdával.

Korábbi eredmény:Németország-Izrael 11-2 (6-0, 3-0, 2-2)később:Franciaország-Japán 20 ó

hirado.hu/MTI

Comments are closed.