Forrás: MA

Bár Európában telt házzal mennek a török Farkasok völgye című film előadásai, Magyarországon a filmforgalmazók legtöbbje – állításuk szerint – nem is hallott még az alkotásról.

2006.04.22 08:40 Magyar Nemzet

Az iraki háború egyes eseményeit feldolgozó akciófilm nagy vihart kavart világszerte, mivel főhősei törökök, a negatív szereplők pedig az amerikai hadsereg tagjai. A filmben főszerepet játszik a megszálló hadsereg egyik katonájaként Billy Zane, valamint az iraki foglyok szerveit kioperáló, és azokat Európába, Amerikába és Izraelbe eladó orvos szerepében Gary Busey is. A magyar filmcégek húzódozása meglepő, hiszen a magyarországi bemutatás valószínűleg ugyanolyan kasszasiker lenne, mint a többi európai ország esetében.

A gyártó Pana Film tervei szerint miután Nyugat-Európa nagy részén már sikerrel vetítették a filmet, a következő lépésben az arab világban terjesztik a Farkasok völgyét, majd májusban Amerikában is bemutatják. A nyugati és tengerentúli sajtó politikai ügyként tekint a filmre, bizonyos újságok dicsérik élethűségéért, mások viszont visszataszító propagandaalkotásnak tartják.

Comments are closed.