Forrás: HVG

Több izraeli vezető is „célzott csapással” fenyegette meg a Népi Ellenállási Bizottságok nevű palesztin fegyveres szervezet vezetőjét, aki magas beosztást kapott a radikális iszlámista Hamász mozgalom kormányának belügyminisztériumában.

„Dzsamal Abu Szamhadana neve továbbra is szerepel az izraeli hatóságok által terrortevékenység gyanújával körözött személyek listáján, és ezen nem változtat az a tény, hogy kinevezték őt az új palesztin fegyveres testület parancsnokává” – mondta Danni Jatom munkapárti törvényhozó, a Moszad hírszerző ügynökség volt vezetője az izraeli hadsereg rádiójában.

Szavai szerint ugyanez vonatkozik a Hamász-kormány egyes minisztereire is. Zeév Boim építés- és lakásügyi miniszter (volt védelmi miniszter-helyettes) szerint Dzsamal Abu Szamhadana „hírhedt terrorista és orgyilkos”, akinek fontos állami kinevezése sem biztosíthat mentességet. „Előbb-utóbb elkapjuk” – jelentette ki az izraeli közszolgálati rádióban.

Az izraeli hatóságok több terrortámadás megszervezőjeként tartják nyilván Szamhadanát, és kétszer már meg is próbálták eltenni láb alól, de nem jártak sikerrel. A palesztin vezető egy újonnan létrehozott fegyveres testület irányítására kapott megbízást a Hamász kormányától. Az új fegyveres erő a palesztin területeken működő különféle milíciák tagjaiból verbuválódott.

MTI

Comments are closed.