Forrás: MA

Talán megalakulása óta nem volt ilyen nagy sajtója az MDF-nek, ez nem is lehet vitás.

2006.04.20 18:28 nappal.hu

Az európai konzervativizmus egyedüli letéteményeseként magát öndefiniáló Dávid-féle pártvezetésért és külön Dávid Ibolyáért például ma többen és többet aggódnak a ballib médiában, mint egykoron a világbékéért, vagy újabban mondjuk az antiszemitizmus permanens térnyerése miatt.

Szóval, nem semmi átalakuláson mentek át arrafelé a tollnokok, hiszen pár esztendővel ezelőtt még az elnök asszonyt, és pártját is a retrográd, horthysta, posztfasiszta erők közé sorolták előszeretettel. Mindig nagy csodálattal tölt el az ilyen gyökeres változás, de valljuk be, némi rutinra már szert tehettek az újságíróelvtársak.

Elég csak arra gondolni, hogy a szocialista demokratikus centralizmus (diktatúra – a fiatalabbak kedvéért) feltétlen híveiből pillanatok alatt a parlamentáris demokrácia elkötelezett szószólói lettek. Ugyanígy történt ez a Varsói Szerződés – NATO kapcsán, vagy a tervgazdaság – piacgazdaság relációban is. De eme csodás átalakulások helyett nézzük az aktuális helyzetet, a második forduló előtti hajrát.

Itt olvasható a cikk teljes terjedelmében.

Comments are closed.