Forrás: Origo

Peterdi Imre megbetegedett, így nem játszhat a magyar jégkorong-válogatottban a horvátok elleni szerdai, zalaegerszegi utolsó világbajnoki felkészülési mérkőzésen, ugyanakkor Vas János biztosan kihagyja a vb-t, mert tengerentúli csapata bejutott a rájátszásba.

Peterdi betegséggel küzd

Pat Cortina szövetségi kapitány jelenleg Újpesten készülő gárdájában csak Peterdi nem tud tréningezni, a többiek jól vannak, egészségesek.

Az NHL tartalékbajnokságában (AHL) érdekelt Iowa Stars magyar légiósa, Vas János – akinek testvére, Márton a válogatott kerettagja – nem szerepelhet a jövő hétfőn kezdődő amiens-i divízió I-es vb-n, mert a playoffban kell pályára lépnie. A szezonban többször sérüléssel bajlódó csatár az utolsó alapszakasz-összecsapáson gólpasszt adott, így 35 mérkőzésen 11 pontot (két gól, kilenc assziszt) gyűjtött.

Az Iowa a Milwaukee Admiralsszal csatázik a rájátszás első körében, és a négy győzelemig tartó párharc leghamarabb magyar idő szerint április 26-án zárul.

A magyar válogatott a franciaországi vb-n április 24-én Nagy-Britanniával, 25-én Izraellel, 27-én a házigazdával, 29-én Németországgal, 30-án pedig Japánnal csatázik.

Crosby a kanadai csapatban

Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins tinisztárja ott lesz a kanadai csapatban a május 5-én kezdődő lettországi jégkorong-világbajnokságon.

„Megkérdezték, lenne-e kedvem játszani a vb-n. Mondtam, hogy persze, hiszen így mégiscsak hosszú szezonom lesz. Sajnos, a Pittsburgh kimarad a playoffból, de legalább a válogatottnak tudok segíteni. Szeretnék itt is bizonyítani” – mondta a 18 éves tehetség, aki minden idők legfiatalabb játékosa lett az észak-amerikai profiligában (NHL), aki elérte a százpontos határt.

A juharleveles alakulat a rigai világbajnokságon szeretne javítani, hiszen a torinói olimpián a csalódást keltő hetedik helyen végzett.

(MTI)

Comments are closed.