Forrás: MNO

Nem lesz ott a magyar jégkorong-válogatottban a franciaországi Divízió I-s világbajnokságon Vas János. A csatár azért nem lehet tagja Pat Cortina szövetségi kapitány utazó keretének, mert klubcsapata, az Iowa Stars bejutott az AHL rájátszásába, ahol az a Milwaukee Admiralsszal mérkőzik meg. A négy győzelemig tartó párharc legkorábban április 26-án ér véget.

Vas az NHL-s Dallas Stars csapatának tagja tavaly nyár óta, de a dunaújvárosi nevelésű, éveket Svédországban légióskodó játékos a mostani szezont a második számú bajnokságban érdekelt farmcsapatban tölti.

A kanadai szakember munkáját Vas hiányzása mellett Peterdi Imre betegsége nehezíti még. A dunaújvárosiak csatára nem tud együtt készülni társaival és nem léphet jégre a vb előtti utolsó felkészüli találkozón, amelyet Zalaegerszegen a horvátok ellen játszik nemzeti együttesünk.

A magyar együttes Amiens-ben nyitásként Nagy-Britanniával április 24-én, majd másnap Izraellel mérkőzik meg. Egy nap pihenőt követően 27-én a franciákkal játszunk, újabb egy napos pauzát követően pedig Németország, illetve zárásképpen 30-án Japán találkozunk.

(nso.hu)

Comments are closed.