Forrás: Híradó

Az izraeli katonák több embert is letartóztattak a tegnapi véres robbantás után

Őrizetbe vették izraeli katonák kedd hajnalban annak a palesztin férfinak az apját, aki előző napi öngyilkos merényletet követett el Tel-Avivban.

Az 51 éves Szamih Hamadot a Ciszjordánia északi részén fekvő Dzsenín környékén, Arka faluban fogták el – tudatták a palesztin források. Az izraeli hadsereg tisztjeinek közlése szerint elfogták a merénylő fivérét is.

Hamad egyik fia követte el hétfőn Tel-Avivban a robbantást a város déli részén, a régi buszpályaudvar térségében, egy gyorsbüfé közelében. A merénylet szervezőjeként két radikális palesztin szervezet is jelentkezett, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai és az Iszlám Dzsihád.

A merénylet, amelynek az öngyilkos elkövetőn kívül kilenc halálos áldozata és hatvan sérültje volt, a legvéresebb palesztin merénylet 2004 augusztusa óta. Egyben az első öngyilkos robbantás azóta, hogy a radikális iszlámista Hamász szervezet két és fél hete átvette a palesztin területek kormányzását.

Izraeli katonák az Arkától nem messze fekvő Berkin faluban egy 22 éves palesztin nőt is elfogtak – tették hozzá palesztin biztonsági forrásból. Izraeli katonai források szerint összesen 38 olyan palesztin vettek őrizetbe keddre virradóra, illetve kedden, akik gyaníthatóan közreműködtek terrorcselemények elkövetésében. Az elfogott személyek között az Iszlám Dzsihád, a Hamász és a Mahmúd Abbász vezette Fatah mozgalom tagjai is vannak.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.