Forrás: HVG

Hat embert megölt hétfőn egy robbanás Tel-Avivban, köztük a feltételezett öngyilkos merénylőt. További mintegy negyven személy megsérült, négyen közülük súlyosan.

Két radikális palesztin szervezet is jelentkezett a merénylet megszervezőjeként. Egy ismeretlen telefonáló felhívta egy nyugati hírügynökség rámalláhi irodáját, és az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevében állította, hogy ez a Mahmúd Abbász palesztin elnök Fatah szervezetéhez kötődő fegyveres csoport hajtotta végre a robbantást, „megtorlásul a palesztin néppel szemben elkövetett izraeli mészárlásért”. Az izraeli rádióhoz érkezett egy másik telefonhívás, amely szerint az Iszlám Dzsihád a merénylet szervezője.

A detonáció a város déli részén, a régi buszpályaudvar térségében következett be, egy gyorsétterem közelében. A buszállomás közelében nagy tömeg nyüzsgött; a zsidó húsvét ünnepén a környék zsúfolva volt utazókkal. Palesztinok több öngyilkos merényletet végrehajtottak korábban ebben a körzetben. Ez volt az első öngyilkos merénylet azóta, hogy a radikális iszlámista Hamász szervezet két és fél héttel ezelőtt átvette a palesztin területek kormányzását.

MTI

Comments are closed.