Forrás: Origo

Hat ember meghalt, harminc pedig megsérült abban az öngyilkos merényletben, ami hétfőn történt Tel-Avivban. A merényletért két palesztin szélsőséges szervezet is vállalta a felelősséget.

Legalább hat embert meghalt hétfőn egy öngyilkos merényletben Tel-Avivban, további harminc ember pedig megsérült – írja a BBC.

A robbanás a város déli részén található régi buszpályaudvar mellett történt, egy gyorsétterem közelében. A buszállomás közelében a zsidó húsvét miatt nagy volt tömeg. A palesztinok több öngyilkos merényletet végrehajtottak korábban ebben a körzetben.

Két radikális palesztin szervezet is vállalta a merényletért a felelősséget. Egy ismeretlen telefonáló az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevében azt állította a Reuters hírügynökségnek, hogy a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah szervezethez kötődő fegyveres csoport hajtotta végre a robbantást. Az izraeli rádióhoz érkezett egy másik telefonhívás: eszerint az Iszlám Dzsihád volt a merénylet szervezője.

Mahmúd Abbász palesztin elnök nyilatkozatban ítélte el „terrorista támadást”, és a nemzetközi közösség beavatkozását kérte annak megakadályozásához, hogy be romoljon tovább a helyzet a térségben. Abbász szerint a merénylet árt a palesztin nemzeti egységnek és a palesztin nép érdekeinek. A kormányzó Hamász radikális palesztin szervezet az „izraeli agresszió közvetlen következményének” nevezte az öngyilkos merényletet.

Ez volt az első öngyilkos merénylet azóta, hogy a Hamász két és fél héttel ezelőtt átvette a palesztin területek kormányzását.

[origo]/MTI

Comments are closed.