Forrás: Híradó

Síita lázadók megrohantak egy jemeni mecsetet

Síita lázadók megrohantak egy jemeni mecsetet, a támadásban két felkelő és egy rendőr meghalt – jelentette szombaton egy hivatalos internetes hírportál.

Az állami kézben lévő Szeptember 26. honlap (www.26sep.net) helyi forrásokat idézve számolt be arról, hogy a két éve meggyilkolt, Egyesült Államok-ellenes nézeteiről elhíresült Huszein Badr Eddin el-Húszi hitszónok hívei támadták meg a mecsetet pénteken, mert kifogásolták az ottani prédikátor személyét. Újságírók szerint a lázadók mérsékelt nézetei miatt helyezkedtek szembe az állam által kinevezett hitszónokkal.

A jemeni fegyveres erőkhöz kötődő honlap beszámolójában hozzátette, hogy a lövöldözésben további öt rendőr és négy lázadó megsebesült, két felkelő pedig fogságba esett.

Az Egyesült Államok terrorizmus ellen meghirdetett háborújához 2001. szeptember 11. után csatlakozó jemeni vezetés azzal vádolta Húszit és követőit, hogy síita vallási uralmat akarnak bevezetni az arab országban, továbbá az Egyesült Államok és Izrael elleni erőszakra buzdítanak.

mti

Comments are closed.