Forrás: Híradó

A Hamász-kormány politikusa azután hozta nyilvánosságra közleményét, hogy találkozott Amr Múszával

Kattintson ide a videó megtekintéséhez!

Korábban írtuk:Nem ébredt fel a kómából: hivatalosan is véget ért Saron megbízatásaA Hamász nem fogja elismerni Izraelt Háled Mesaal Hamász-vezető szerint

Az Izraellel kötendő békével kapcsolatos közös arab kezdeményezés elfogadására biztatta a palesztinok Hamász vezette kormányát az Arab Liga – tájékoztatott szombaton Mahmúd az-Zahar palesztin külügyminiszter a liga székhelyén, Kairóban.

A Hamász-kormány politikusa azután hozta nyilvánosságra közleményét, hogy találkozott Amr Múszával, a pánarab szervezet főtitkárával és a tagállamok küldötteivel.

A palesztin külügyminiszter a maga részéről nem foglalt nyilvánosan állást az ügyben, csak azt közölte, hogy a felhívást továbbítja kormányának. Mindenesetre az egységes arab álláspont fontosságát hangsúlyozta.

Az arab békekezdeményezés értelmében, amelyet a 2002-ben Bejrútban tartott csúcsértekezleten fogadtak el, az arabok normalizálnák kapcsolataikat Izraellel, amely cserében kivonulna az összes, 1967-ben megszállt arab területről, és létrejönne a palesztin állam.

Zahar Kairóban kezdte külügyminiszterként első külföldi útját.

mti

Comments are closed.