Forrás: Híradó

A pénzügyminisztérium 30 napos határidőt szabott az amerikai állampolgárok és a palesztin kormány között folyamatban lévő kereskedelmi ügyletek lezárására

Megtiltotta a washingtoni pénzügyminisztérium, hogy amerikai állampolgárok engedély nélkül üzletet kössenek a Hamász iszlámista mozgalom által alakított palesztin kormánnyal.

Egy Jeruzsálemben pénteken nyilvánosságra került amerikai pénzügyminisztériumi feljegyzés szerint a döntés „a meglévő terrorizmusellenes szankciókon” alapul. (Az Egyesült Államok terrorszervezetként tartja nyilván a Hamász mozgalmat.)

A pénzügyminisztérium határozatában hat területre szűkítette le a palesztin kormánnyal fenntartható üzleti kapcsolatok körét, elsőbbséget adva a humanitárius segélyeknek, s kivéve a rendelkezés hatálya alól az ENSZ, illetve más nemzetközi szervezetek égisze alatt végzett tevékenységeket. A tilalom nem vonatkozik a palesztin kormányzat azon részlegeivel kötött üzleti megállapodásokra sem, amelyeket az Izraellel való tárgyalásokat szorgalmazó, mérsékelt Mahmúd Abbász palesztin elnök ellenőriz.

A tárca 30 napos határidőt szabott az amerikai állampolgárok és a palesztin kormány között folyamatban lévő kereskedelmi ügyletek lezárására.

AP/MTI/hirado.hu

Comments are closed.