Forrás: Híradó

9:00 órakor indul a metró a Népligetbe Zöld szívvel a 204. FTC-Újpest FC bajnoki mérkőzés előtt (II. rész)

Ön megrendelné „sportos” hírlevelünket?

Fontos szurkolói információk a vasárnapi mérkőzésre

Hatalmas az érdeklődés az Újpesti-szurkolók részéről a vasárnapi mérkőzés iránt, amit bizonyít, hogy a vendégjegyek szerdán délutánra már el is fogytak. Bár az Újpest FC vezetősége további jegyeket igényelt, a Ferencvárosi TC ezt a kérést biztonságtechnikai okokra hivatkozva elutasította.

Az Újpest vezetői kérik a jeggyel rendelkező szurkolókat, hogy a már megszokott módon, azaz különmetróval közelítsék meg az Üllői úti stadiont. Az FTC képviselője a csütörtöki biztonsági pályabejáráson hangsúlyozta: azokat a vendégszurkolókat, akik nem metróval érkeznek, nem léptetik be a stadionba.

Az FTC közölte azt is, hogy azokat az Újpest-szurkolókat, akik a hazai szektorokba vásárolnak belépőt és kihívóan, provokálóan fejezik ki klubszimpátiájukat, kivezettetik a lelátóról.

A különmetró Újpest-Városkapu állomástól indul 9:00 órakor – a gyülekező ennek megfelelően már 8:00 órától megkezdődik. Az Újpest FC azt javasolja szurkolóinak, hogy legkésőbb 8:30-ra mindenki érjen oda az indulási ponthoz.

A 9:00 órai indulást követően a szerelvény 9:20-ra érkezik meg a népligeti megállóba, a tüzetes ruházatvizsgálással járó beléptetés a tervek szerint 9:30-tól 10:15-ig tart majd. Az ellenőrzésre két ponton kerül majd sor, először az metróaluljáróban, majd a szektorba vezető lépcső alján.

A mérkőzés végén az újpesti szurkolók 14:15-kor hagyhatják el a stadiont – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Nagyvárad tér felé, ahonnan különmetró hozza vissza a lila-fehér drukkereket Újpest-Városkapuhoz.

Az Újpest szurkolói számára külön büfé áll majd rendelkezésre a mérkőzés során.

Újpesten a biztosítást a kerületi rendőrség végzi, ám – miután a mérkőzés a biztosítás szempontjából kiemelt kockázatú – az Újpest FC saját biztonsági szolgálata is jelen lesz, amely az elmúlt évekhez mérten az Üllői útra is elkíséri szurkolókat, és vendégszektorban is lesz rendőri biztosítás.

Az Újpest vezetői ezúton is felhívják a szurkolók figyelmét, különös tekintettel a húsvéti ünnepekre, fokozottan ügyeljenek csapatuk sportszerű buzdítására, továbbá figyeljenek és kerüljék a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat, illetve az ellenfél szurkolóinak szidalmazását. A játékvezető adott esetben félbeszakíthatja, a második eset után pedig le is fújhatja a mérkőzést.Kérik szurkolóikat, tartózkodjanak a különféle tárgyak pályára dobálásától, és legyenek tekintettel arra, hogy az esetleges szurkolói rendbontás miatt indított eljárásban az Újpest FC visszaesőnek számít!

ÍRJA MEG, MIT VÁR A VASÁRNAPI RANGADÓTÓL!

Comments are closed.