Forrás: Híradó

2005-ben 32 százalékkal többen látogattak el Szlovákiából Magyarországra, mint 2004-ben, és a kereskedelmi szálláshelyeken is 13 százalékos növekedést mutat a szlovák vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma

A Magyar Turizmus Zrt. számos akcióval serkenti a szlovák beutazó turizmust. 2006. április 10-13. között a Zrt meghívására cseh és szlovák újságírók látogattak el Magyarországra. A két ország legjelentősebb médiumainak képviselői (köztük Szlovákia legnézettebb kereskedelmi TV-csatornájának munkatársa) Budapesttel és a Dunakanyarral ismerkedett meg a három nap során.

2006. április 24. és 29. között „Magyar Kulturális és Gasztronómiai Napokat” tartanak Besztercebányán, a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete szervezésében. A városban dzsesszkoncert, könyvbemutató, kiállítás, modern tánckoreográfiai előadás, a Sorstalanság vetítése és további kulturális programok között válogathatnak az érdeklődők.

A város sétálóutcáján elhelyezkedő Boca panzióban a magyar konyha különlegességeivel, illetve magyar borokkal várják a vendégeket. Április 27-én a neszmélyi Hilltop borászat közreműködésével borkóstolóra kerül sor, amelyen a helyi vinotékák, illetve éttermek és szállodák képviselői, valamint újságírók vesznek részt. Szintén 27-én este pedig a besztercebányai Borbarátok klubjának tagjai élvezhetik a magyar borok zamatát.

hirado.hu

Comments are closed.