Forrás: Origo

A hosszú hétvége eseménydúsnak ígérkezik: Juliette Binoche vallási mániába esik, a született feleségről kiderül, hogy mégis férfi, Bukarestben a siralmas egészségügyi ellátás tragédiához vezet, egy hatvanéves férfi tizenéves lányba szeret bele, a híres gyémántnak lába kél, ráadásul vadállatok szabadulnak el az állatkertből. Mindez persze a mozikban.

Mária Magdolna

Mary – 2005

Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? Egy Mária Magdolna-komplexusos színésznő, egy megalomán rendező és egy erkölcstelen tévés sorsa keresztezi egymást.

Ki a rendező? Abel Ferrara, aki nem arról híres, hogy kímélné a nézőit, gondoljunk csak mondjuk a New York királyá-ra vagy a Mocskos zsaru-ra.

Kik a szereplők? Az Izraelbe zarándokló színésznőt Juliette Binoche alakítja, a rendező Matthew Modine, aki Ferrara Filmszakadás című filmjében is főszerepet játszott, a tévéshow műsorvezetője pedig Forest Whitaker, a Szellemkutya szamurája.

Kinek ajánljuk? Azoknak semmiképp, akik csak a szabályos hollywoodi filmeket kedvelik, mert ez nem az.

Transamerica

Transamerica – 2005

Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? A nővé válás utolsó lépése előtt álló transzszexuális Bree értesül róla, hogy van egy tizenhét éves fia, akit épp letartóztattak New Yorkban. Bree elmegy a fiúért, de nem árulja el neki, hogy ő az apja.

Ki a rendező? Ez Duncan Tucker első önálló nagyjátékfilmje; korábban rendezett egy részt a Boys to Men című, négy epizódból álló filmből.

Kik a szereplők? Breet a cseppet sem férfias Felicity Huffman, a Született feleségek Lynette-je alakítja, fiát Kevin Zegers játssza, akit a Halálos kitérő című B kategóriás horrorban láthattak azok, akik ilyeneket néznek.

Kinek ajánljuk? Bár az előzetesben Bowie Rebel Rebel-je hallható, nem kell félni a filmtől: kicsit vicces, kicsit megható, cseppet se veszélyes.

Lazarescu úr halála

Moartea domnului Lazarescu – 2005

Hol/Mikor játsszák

Miről szól? A hatvanas éveiben járó Lazarescu úr egy este rosszul lesz, és mentőt hív. Hosszú várakozás után meg is érkeznek a mentők; ekkor kezdődik Lazarescu úr vándorlása kórházról kórházra, a címből sejthető végeredménnyel.

Ki a rendező? Ez a Zseton és beton-t rendező Cristi Puiu második nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Lazarescu urat Ion Fiscuteanu alakítja, méghozzá nagyon jól.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik meg akarnak bizonyosodni arról, hogy még a magyar egészségügynél is létezik rosszabb.

Az íj

Hwal – 2005

Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? A tenger közepén egy hajón egy hatvanéves férfi él egy tizenhat éves lánnyal, akibe szerelmes. Amikor egy fiatal fiú érkezik a hajóra, minden megváltozik.

Ki a rendező? Kim Ki-duk, a Tavasz, nyár, ősz, tél… és tavasz és a Lopakodó lelkek rendezője.

Kik a szereplők? A lány Han Yeo-reum, aki a rendező Az irgalmas lány című filmjében is játszott, az öregember Jeon Seong-hwang, a fiú Seo Si-jeok.

Kinek ajánljuk? A rendező korábbi lassú, érzelmes filmjeit kedvelőknek.

A rózsaszín párduc

The Pink Panther – 2006

Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? A „63-as eredetihez hasonlóan egy gyémánt elrablása szolgáltatja a kiindulópontot a főszereplő Clouseau felügyelő egész estés csetlés-botlásához.

Ki a rendező? Shawn Levy, aki a Tucatjával olcsóbb című remeket is alkotta.

Kik a szereplők? Steve Martin a főidétlenkedő, neki asszisztál Kevin Kline és Jean Reno. Emellett Beyoncé Knowles domborulatai biztosítanak egy kis látványosságot.

Kinek ajánljuk? Tizenkét éven aluliak szórakoztatónak találhatják.

Vadkaland

The Wild – 2006

Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? Egy kölyökoroszlán a New York-i állatkertből véletlenül visszakerül a vadonba. Haverjai a nyomába erednek, hogy visszavigyék az állatkertbe.

Ki a rendező? Steve Williams, aki korábban a számítógépes animációk felelőseként dolgozott például a Terminátor 2-ben és a Maszk-ban.

Kik a szereplők? Számítógéppel animált oroszlán, zsiráf, koala, kobra, mókus és egyéb állatfajták.

Kinek ajánljuk? Akiknek a Madagaszkár nem volt elég.

Bujdosó Bori

[origo]

Comments are closed.