Forrás: Híradó

A radikális mozgalom januárban nyerte meg a palsztin válastásokat – A Hamászt mind az Egyesült Államok, mind az Európai Unió terrorszervezetként tartja nyilván

Első ízben a palesztin parlamenti választások óta, a győztes radikális Hamász egyik magas rangú politikusával, a palesztin parlament elnökével találkozott kedden a ciszjordániai Rámalláhban az Európai Parlament több képviselője.

A nyolctagú küldöttség Luisa Morgantini olasz képviselőnővel az élén Abdel-Azíz Dueik parlamenti elnökkel tárgyalt – közölte a palesztin törvényhozás. A küldöttség napirendjén szerepel egy megbeszélés a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah politikusaival is.

A januári palesztin választásokon a Hamász mozgalom, amelyet az Egyesült Államok és az Európai Unió egyaránt terrorszervezetként tart nyilván, abszolút többséget szerzett a palesztin parlamentben. Az izraeli kormány vasárnap bejelentette, hogy minden kapcsolatot elutasít azokkal a külföldi látogatókkal, akik a Hamász-kabinet tagjaival találkoznak.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.