Forrás: MNO

Megkezdődött az alkudozás Ehud Olmert kijelölt izraeli miniszterelnök pártjának, a választásokon győztes centrista Kadimának a képviselői és a szóba jöhető parlamenti erők között.

Megkezdték az alkudozást vasárnap Ehud Olmert kijelölt izraeli miniszterelnök pártjának, a választásokon győztes centrista Kadimának a képviselői a szóba jöhető parlamenti erőkkel egy koalíciós kormány létrehozásának szándékával.

Ejal Arad, a baloldali Munkapárt képviselője közölte, az első megbeszélések a Kadima és a Munkapárt között indultak meg, amely a választásokon győztes párt első számú koalíciós partnere. A Kadimának 29, a Munkapártnak 19 képviselője van az újonnan megválasztott, 120 tagú izraeli parlamentben, a kneszetben.

Újabb izraeli légicsapás Gázában

Gázában hat palesztin fegyveres halt meg, öt másik pedig megsebesült egy izraeli légitámadásban. Palesztin szemtanúk szerint az izraeli légierő egyik harci gépe három rakétát lőtt ki az Abu Ris Brigádok fegyveres szervezet kiképzőtáborára, amely a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júnisz város közelében található. Az izraeli hadsereg megerősítette a légicsapás tényét. Korábban két másik palesztin fegyveres is életét vesztette egy izraeli rakétatámadásban.

(Magyar Rádió, Teletext.hu)

Comments are closed.