Forrás: Index

Izraeli légicsapásban életét vesztette egy palesztin fegyveres szervezet hat tagja szombat este a Gázai övezetben, néhány órával egy hasonló, szintén halálos áldozatokat követelő légitámadás után – közölték szemtanúk és kórházi források.

Palesztin szemtanúk szerint az izraeli légierő egyik harci gépe három rakétát lőtt ki az Abu Ris Brigádok fegyveres szervezet kiképzőtáborára, amely a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júnisz város közelében található. A légicsapásban hat személy meghalt, öt másik pedig megsebesült.

Az Abu Ris Brigádok a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz kötődik, s korábban részt vett Izrael elleni rakétatámadásokban. Az izraeli hadsereg megerősítette a légicsapás tényét.

A szombat esti támadás előtt néhány órával az izraeli haderő rakétákat lőtt ki egy palesztin szélsőségeseket szállító autóra Gázában, a támadásban két ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült. Az izraeli hadsereg közlése szerint az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szélsőséges szervezet tagjaira csaptak le, akik előzőleg rakétákat lőttek ki a zsidó állam területére.

Comments are closed.