Forrás: Híradó

Az izraeli hadsereg azt állította, hogy lakatlan területet vettek célba, a palesztin szemtanúk szerint a lövedékek három házat találtak el

Harckocsival lőtte az izraeli hadsereg a Gázai-övezet északi részét, és megölt egy palesztint, többet pedig megsebesített – közölték palesztin kórházi források kedden.

Az izraeli hadsereg azt állította, hogy lakatlan területet vettek célba, hogy elriasszák onnan az esetleges rakétás támadókat, akik a nap folyamán korábban már lőtték az izraeli Askelónt. Palesztin szemtanúk szerint a harckocsi lövedékek három házat találtak el. A sebesültek között van egy hathónapos csecsemő is.

Az izraeli légierő rakétákkal is lőtte az övezetben lévő palesztin államelnökségi épületegyüttest, illetve abban egy elhagyott rendőrőrsöt. Ott senki sem sebesült meg, Mahmúd Abbász palesztin elnök pedig nem tartózkodott a közelben.

Iszmáil Hanije palesztin miniszterelnök nyilatkozatban ítélte el a támadást. A Hamász mozgalom szóvivője az erőszak terjedéséről beszélt, hangoztatván: a támadás új eleme az, hogy a palesztin elnökség épületeit vette célba.

AP/AFP/MTI/hirado.hu

Comments are closed.