A Bálint Zsidó KÖzösségi Ház Cedakaritasz programjának közleménye

A Bálint Zsidó Közösségi Ház (www.jcc.hu) Cedakaritasz jótékonysági programja a sződligeti árvízkárosultaknak és rászorulóknak 2006. április 5-én délelőtt 10.30-kor ruhákat, játékokat és tartós élelmiszereket és egyéb használati eszközöket szállít. A felajánlott tárgyakat és eszközöket a sződligeti Gondozási Központ igazgatója, Szlovák Ildikó veszi át a szervezet önkénteseitől.

A programot a Bálint Zsidó Közösségi Ház és a Joint Magyarország (www.jdc.hu) segíti.

Röviden a programról:

Cedakaritasz – Mi tettekkel törődünk!

A „CedaKaritasz” két szó összetétele – a héber „cedaka” (Adakozás, jótétemény) és a görög eredetű latin „karitasz” (tiszta felebaráti szeretet).
A tavalyi, nagy sikert aratott HanuKaritasz programot követően néhány önkéntes szervezetet alapított Cedakaritasz néven, melynek gondolata és célja: jót cselekedni. Szervezetten segíteni, segítető kezet nyújtani minden rászorulónak, legyen szó zsidó vagy nem zsidó embertársunkról.
Fiatalok által létrehozott és működtetett szervezetről van szó, melynek elsődleges tervei között szerepel az önkéntes munka, mint a segítségnyújtás mindenki számára elérhető és megvalósítható formájának „népszerűsítése”. Megerősíteni az emberekben, kiváltképp a fiatalabb generációban az egymásért és másokért érzett közösségi felelősségvállalást, mely lehetővé teszi a rendszeres és hatékony segítségnyújtás különböző lehetőségeit..
Az önkéntes segítők bevonásával havonkénti rendszerességgel kívánunk felkeresni különböző intézményeket, szervezeteket, szolgálatokat, hogy munkájukat kiegészítve hozzájárulhassunk adományainkkal az ott élők, gondozottak mindennapjainak könnyebbé tételéhez.
Szervezetünk felekezeti és társadalmi hovatartozásra való tekintet nélkül mindenki számára segítséget kíván nyújtani.

Comments are closed.