Forrás: Híradó

Pokorni szerint a budapesti szovjet emlékmű helyére vissza kell állítani a Trianon-szoborcsoportot

Trianon emléknapot vezetne be az iskolákban az újabb Fidesz-kormány – közölte a Fidesz hivatalos honlapján Pokorni Zoltán, aki szerint a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű helyére vissza kell állítani a Trianon-szoborcsoportot az országzászlóval.

„Miután a Fidesz-kormány által az iskolákban bevezetett kötelező holokauszt emléknap beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, elérkezettnek látjuk az időt, hogy a magyarság nagy tragédiája, Trianon is hasonló megítélés alá essen” – írta a Fidesz alelnöke.

Mint rámutatott, „bár utóbbi történelmi tényt nem kérdőjelezheti meg senki, mégis fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő nemzedék tisztában legyen a népünket ért igazságtalansággal és azzal, hogy a határon túli magyarok is nemzetünk egyenrangú polgárai kell legyenek, még ha a határokat el is tolták a fejük felett”.

Ha a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség győz a választásokon és kormányt is tud alakítani, első intézkedései között lesz, hogy a közoktatásban elrendeli a június 4-ei megemlékezéseket – jelentette ki Pokorni Zoltán, akinek közleménye azzal zárult, hogy „a Szabadság téri szovjet emlékmű helyére pedig vissza kell állítani a Trianon-szoborcsoportot az országzászlóval”.

MTI

Comments are closed.