Forrás: Híradó

Az övezetben rendszeressé váltak a különböző palesztin frakciók közötti összetűzések, a biztonsági erők megpróbálják útját állni az erőszaknak

Veszélyes helyzet alakult ki Gázában a különböző palesztin frakciók közötti összetűzések miatt, de a biztonsági erők megpróbálják a fegyvereseket eltávolítani az utcákról – közölte szombaton Iszmáil Haníje palesztin miniszterelnök.

A politikus egy nappal azt követően nyilatkozott, hogy egy pokolgépes merényletben életét vesztette a Népi Ellenállás Bizottságai palesztin szervezet parancsnoka, Abu Júszef el-Kúka. Temetésén a szélsőséges szervezet fegyveresei tűzharcba bonyolódtak a palesztin biztonsági erőkkel, s a lövöldözésben három embert megöltek, 25-en pedig megsebesültek.

A palesztin parancsnok kapcsolatban állt a hatalomra került Hamász radikális mozgalommal. Csoportjának tagjai vezetőjük meggyilkolásával a Megelőző Biztonsági Szolgálatot vádolták, amelyet a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz hűséges emberek irányítanak.

A Gázai övezetet bűnözési hullám borította el az augusztusi izraeli kivonulás óta eltelt hónapokban, s az utcákon büntetlenül kószálnak a nagyrészt a Fatah mozgalomhoz kötődő fegyveresek.

AP/MTI/hirado.hu

Comments are closed.