Forrás: Origo

[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]

Mit ígérnek

a pártok?

Politikushatározó

Panaszláda

Kis pártok programjai

Segédanyag vitákhoz

Választási alapok

Itthon

Nagyvilág

Gazdaság

Linktár

Fidesz-MPSZ

MDF

MSZP

SZDSZ

Országos Választási Iroda

A választás lebonyolításáért felelős szerv honlapja

Választási linkgyűjtemény

További linkek a választásról

Gyorskereső

a csatornában [origo] magyar web teljes web

Választás

Megrongálták az MSZP kampányközpontját Hajdúnánáson

2006. április 1., szombat, 12:39|Utolsó módosítás: 2006. április 1., szombat, 12:40

A cikk betűmérete :kisebbnagyobb

Összefestették és megrongálták az MSZP kampánycentrumát Hajdúnánáson péntekről szombatra virradóan az éjszaka folyamán. Nagy Sándornak, az MSZP térségi országgyűlési képviselőjelöltjének üzenve az ismeretlenek a „Go home Izrael Sanyi!” – feliratot festették az épület falára.

Nagy: „Ide vezet a harag”

Ajánlat

Az MSZP honlapja

Az ismeretlen elkövetők lefeszítették a falról az odaerősített fémkeretet, amin az MSZP logója található – mondta Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. A politikus Hajdú-Bihar megye 9. számú, Hajdúböszörmény központú egyéni országgyűlési képviselői választókerületében a szocialisták jelöltje.

Nagy Sándor közölte: spray-vel lefújták a táblákat, leszaggatták a plakátokat, az ajtóra pedig azt írták: „Go home Izrael Sanyi!” A szocialista politikus szerint ez kimeríti a közösség elleni izgatás bűncselekményét, ezért nem csak a választókerületi választási bizottságnál, hanem a rendőrségen is bejelentést tettek. „Idevezet a harag, a mocskolódó, a hiszterizáló kampány, amit a Fidesz Kiss Attila képviselő-jelölt támogatásával és részvételével folytat” – jelentette ki az incidens kapcsán Nagy.

A szocialista politikus hozzátette: „Az általuk kontrolált helyi lapokban hetek, hónapok óta hazug, megtévesztő, és gyűlöletkeltésre alkalmas írások jelennek meg” ellene. Nagy Sándor sajnálatosnak tartja, hogy „a Fidesznek és a választókerület szélsőjobb erőinek ennyi mondanivalója van a térségről, s ez a programja”.

Az egyéni választókerületi választási bizottságnak három napja van arra, hogy határozatot hozzon az ügyben – közölte az MTI érdeklődésére szombaton Vasas Lászlóné, a Hajdú-Bihar megyei területi választási iroda vezetője.

Ha a bejelentés megalapozott, akkor eltiltja az elkövetőket a jogsértéstől, ha nem, akkor elutasítja a beadványt, ha pedig bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor a bizottság is a rendőrséghez fordul – tette hozzá az irodavezető megjegyezve, hogy a területi választási bizottsághoz fellebbezés folytán kerülhet az ügy.

(MTI)

Korábban:Aggodalmas jókedvvel készül gyűlésére az MSZP

OVB: Mikola István kampánycsendet sértett

A pártok már nem akarnak rendkívüli ülést

Gyurcsány győzelmére többen fogadnak

A párthívek szerint jól is jöhetne egy bomba

Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk!MédiaajánlatImpresszum

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt.

Comments are closed.