Forrás: Híradó

A Gázai övezetet bűnözési hullám borította el az augusztusi izraeli kivonulás óta, s az utcákon büntetlenül kószálnak a fegyveresek

Az utcai fegyverviselés betiltását ígérte a Gázai övezetben a Hamász-kormány, amely péntek este rendkívüli ülésen vitatta meg a palesztin fegyveres csoportok nap folyamán lezajlott összecsapását.

A fegyveres összecsapás azután robbant ki, hogy egy pénteki gázai robbanásban életét vesztette a Népi Ellenállás Bizottságai palesztin szervezet egyik parancsnoka, Abu Júszef el-Kúka.

Temetésén a szélsőséges szervezet fegyveresei tűzharcba bonyolódtak a palesztin biztonsági erőkkel, s a lövöldözésben három embert megöltek, 25-en pedig megsebesültek.

A Hamász-kormány esti rendkívüli ülése után Juszef Rizka tájékoztatási miniszter kijelentette, hogy vizsgálatot indítanak a gyilkosságok ügyében. Egyúttal közölte: a kabinet ígéretet tett, hogy „eltávolít minden fegyverest az utcákról”.

A Gázai övezetet bűnözési hullám borította el az augusztusi izraeli kivonulás óta eltelt hónapokban, s az utcákon büntetlenül kószálnak a nagyrészt a Fatah mozgalomhoz kötődő fegyveresek.

AP/MTI/hirado.hu

Comments are closed.