Forrás: Origo

A South Park készítői kivégezték a sorozat egyik szereplőjét, az iskolai Séf bácsit. Az új évad nyitóepizódjában visszahozták a képernyőre, majd még ugyanebben a részben halálra is ítélték a figurát.

A hazánkban is sikeres, iróniával és gúnnyal alaposan megtöltött rajzfilmsorozat immár tizedik évadjához érkezet Amerikában. Az újra képernyőre került történet ezúttal a szcientológiából űzött gúnyt, a sorozat történetében nem először. Korábban egy Tom Cruise-ból is viccet csináló epizódban tartottak görbe tükröt a vallás elé. Most viszont a Séf bácsi karakterét szinkronizáló Isaac Hayes, aki maga is az érintett egyház tagja, úgy gondolta, átléptek egy bizonyos határt, és úgy döntött, otthagyja a csapatot.

A South Park gárdája erre reagálva azt vágta az énekeshez, hogy a megelőző tíz év több mint 150 epizódjában számos alkalommal figurázták ki több egyház követőit is, köztük a keresztényeket, muszlimokat, mormonokat és zsidókat. Szerintük csak akkor támadt fel Hayesben a nagy fokú érzékenység és vallási moralitás, mikor saját egyháza került terítékre.

A már elkészült részt nem hagyták veszni, hanem a korábbi hanganyagokból vágták össze Séf bácsi szövegrészeit, aki a történet szerint éppen a Szuper Kaland Klubbal töltött világkörüli útról érkezik vissza. Először gyerekekkel szeretne „bensőségesebb kapcsolatot létesíteni”, de ebből a betegségéből sikerül kigyógyulnia. Később azonban újra átmossák az agyát, majd leesik egy hídról, felgyújtják, leszúrják, végül pedig széttépi egy oroszlán és egy medve.

A készítők ugyan elég élesen bírálják Hayes kilépését a sorozatból, mégis jelképesen, az epizód végén, karakterének temetésén a többi szereplő elmondja, hogy „Séf bácsira” úgy fognak emlékezni, ahogy a hosszú, együtt töltött idő alatt belopta magát szívükbe.

[origo]

Comments are closed.