Forrás: MNO

A rendőrség különleges személyes adattal elkövetett visszaélés alapos gyanújával folytat nyomozást a Matula Magazin internetes zsidóadatbázisa miatt a Jobbik feljelentése nyomán. A rendőrség tanúként kihallgatta a magazin egyik munkatársát és számítógépét is lefoglalta.

Nyomoz a rendőrség a Matula Magazin egyik „szolgáltatása”, az Internet Zsidó Database (IZSDB) ügyében. Kedden a rendőrség tanúként hallgatta meg a Matula Magazin egyik szerzőjét, és lefoglalta számítógépét – írja az Index.hu.

Az IZSDB-be táplált élő magyar közszereplőkről az oldal megmondja, hogy zsidó-e vagy sem. „Az számít zsidónak, aki szerintünk az. Az számít közszereplőnek, aki szerintünk az” – írja az oldal.

A 2004 decembere óta működő „zsidóadatbázis” ügyében a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2005 júliusában tett feljelentést. A szervezet szerint a Matula Magazin törvénytelenül gyűjtött adatot, és a „lista közzététele” az adatvédelmi törvénybe ütközik.

A rendőrség egyelőre ismeretlen személy ellen folytat nyomozás különleges személyes adattal elkövetett visszaélés megalapozott gyanújával.

Comments are closed.