Forrás: MA

Futottak még…címmel új vígjátéksorozat indul áprilisban Közép Európa vezető prémium filmcsatornáján, az HBO-n. Az első epizód 11-én 21.30-kor, a többi epizód keddenként 21 óra 30 perckor látható kizárólag az HBO műsorán.

2006.03.22 21:30 HBO

„Rendkívül lelkes vagyok, hogy egy ilyen példátlan megállapodást kötöttünk a BBC Worldwide-al, melynek eredményeképpen magas színvonalú vígjátéksorozattal szolgálhatunk előfizetőink számára.” – mondta Linda Jensen az HBO Közép-Európai irodájának vezérigazgatója. „Ami a vígjáték sorozatokat illeti, a Futottak még… az HBO és a BBC első együttműködésének bizonyítéka.” – tette hozzá.

A nemrégiben elkészült vígjátékot Ricky Gervais és Stephen Merhcant – a Golden Globe díjas „The Office” c. sorozat alkotópárosa – írta és rendezte. A Futottak még… c. sorozatban szerepet vállalt maga Ricky Gervais is, aki egy keserű ámde nagyravágyó színészt alakít: Andy Millman feladja hétköznapi munkáját, hogy minden idejét a „sztárráválásnak” szentelhesse. Azonban rájön, hogy az igazán nagy szerpeket nem tudja megcsípni.

„Ricky Gervais napjaink egyik legynagyobb komikusa”, jegyezte meg Carolyn Strauss, az HBO Entertainment elnöke. „Az HBO büszke arra, hogy együttműködhet a BBC-vel.”

Jon Plowman, a BBC Comedy Entertainment vezetője és a sorozat producere hozzátette: „Nagyon izgatott vagyok, hogy együttműködhetünk a minőségi sorozatok gyártásáról és egyedi műsorszrkesztésről ismert HBO-val. Biztos vagyok benne, hogy Ricky új show-ja emelni fogja az HBO műsorának egyébként is magas színvonalát.””

A hat részból álló első évad tavaly nyáron debütált a BBC, illetve szeptemberben az amerikai HBO műsorán. Minden egyes epizód különbőző díszletet és rövid karakterszerepek sorát vonultatja fel. A sorozatban olyan ismert színészek alakítanak, mint Samuel L. Jackson, Ben Stiller, Kate Winslet és Partick Stewart, továbbá Stephen Merchant, Ashley Jensen, valamint Maggie Jacobs. Az első részben Ben Stiller érkezik a városba és egy komoly filmet forgat Goran tragikus életéről, akit a balkáni háborúk során fogtak el. Egy másik részben, mely egy apácazárdában játszódik egy a holokausztról szóló film forgatása közben, Kate Winslet szerepel, továbbá a Star Trek sztárjaként ismert Patrick Stewart, aki ezúttal egy komoly Shakespeare-i színészt alakít.

A Futottak még… új őrületet indított útjára Angliában. A Daily Telegraph „egy komikus zseni újabb munkája”-nak nevezte, míg a hollywoodreporter.com „éles, bátor és elképesztően vicces”-nek titulálta.

Az HBO és a BBC korábbi sikeres együttműködéseinek eredménye a nemrég elindított Róma, továbbá az Elit alakulat című sorozatok.

Comments are closed.