Forrás: Híradó

A brit kormányfő szerint a terrorizmus elleni harcban nem árkokat kell ásni a különböző vallások között, hanem annak a közös értékeken kell alapulnia

Kattintson ide a videó megtekintéséhez!

A nap legfontosabb híreit megtekintheti a Híradó aktuális adásában!

Megvédte beavatkozó jellegű külpolitikáját kedden este Londonban Tony Blair brit kormányfő, aki szerint nagy hiba lenne tétlenül szemlélni Irán nukleáris programját.

A miniszterelnök válaszul azokra a félelmekre, hogy a Nyugat összeütközésbe kerül Teheránnal, azt mondta, hogy a beavatkozás módja különböző lehet, és Irán ügyében jelenleg a diplomáciai tárgyalásokra helyeződik a hangsúly. Jelenleg ez a diplomáciai folyamat szerepel az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt – tette hozzá a politikus.

Blair szerint a terrorizmus elleni harcban nem árkokat kell ásni a különböző vallások között, hanem ellenkezőleg: annak a közös értékeken kell alapulnia. „Az, hogy „mi”, nem a Nyugatot jelenti. Mi annyira vagyunk muzulmánok, mint keresztények, vagy zsidók, vagy hinduk. Ez nem a civilizációk közötti összecsapás, hanem a civilizációért vívott összecsapás. Hiszünk a vallási türelemben, a mások iránti nyitottságban, a demokráciában, a szabadságban, a világi bíróságok által érvényesített emberi jogokban” – hangoztatta a munkáspárti miniszterelnök.

A terrorizmust a terroristákéival ellentétes értékek és eszmék hirdetésével fogjuk legyőzni – hangoztatta a brit kormányfő.

MTI/Reuters/AP/hirado.hu

Comments are closed.