Forrás: Híradó

Sikerrel zárult a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban minden idők legnagyobb szabású UTAZÁS kiállítása és a vele párhuzamosan megrendezett KARÁT kiállítás

Az előzetes adatok szerint csúcsot döntött a látogatók száma is, mintegy 80.000-en tekintették meg a 49 ország kiállítójának vendégcsalogató kínálatát, természeti értékeit, szolgáltatásait, illetve a csodálatos arany és ezüst ékszereket. Nagy érdeklődés övezte a szakmai konferenciákat, köztük az első ízben megrendezett Online-Workshop-ot, valamint az UTAZÁS-GASZTRORANDEVÚ programsorozatát és a lovas bemutatókat is.

A külföldi kiállítók közül Horvátország, Görögország, Olaszország, Törökország, Spanyolország nyaralóhelyei iránt volt a legnagyobb az érdeklődés. De Bulgária is a nagy felfedezések korát éli! Az exkluzív ajánlatok – Mauritius, Dominika – is keresettek voltak. Várható, hogy 2006 nyarán is sokan utaznak Magyarországról Tunéziába. A kombinált utak – például Ciprusról induló hajókirándulás Egyiptomba és Izraelbe – változatlanul a népszerűségi listák elején található. Élénkül a több napos buszos utazás piaca is, elsősorban a környező országokba.

Nagy sikere volt a kistérségi bemutatóknak és azoknak a belföldi ajánlatoknak, amelyek a nyugalmat, a kikapcsolódást, a jelen szépségét, a múlt és a jövő összekapcsolását ajánlották a látogatóknak. Egy szállodai szobabelső látványa ugyanúgy vonzotta a látogatókat, mint az internetes helyfoglalást is bemutató „képernyő-tapogatós” internet – kapcsolat vagy a hazai díszvendég Budapest-Közép-Dunavidék programajánlata. Sajátosságai, különleges természeti adottságai miatt a Felső-Tiszavidék, Észak-Magyarország,

Dél-Dunántúl, Nyugat-Magyarország és a Balaton továbbra is az érdeklődés középpontjában állt. A hungarikumokat kínáló, kóstoló túrák – például a pálinka-utak, pogácsázással – legalább olyan keresettek lehetnek az idei esztendőben, mint a – kenyértésztából készített sütemények – a morzsóka fesztivál, vagy szépanyáink 200 éves receptje alapján újból felfedezett kecsketej alapú szappanok vására. Várható, hogy a gyógyfüveket gyűjtő túrák is ezreket vonzanak majd Észak – Magyarország erdeibe.

A szakmai újságírók szavazatai alapján ítélték oda a kiállítás idején a legszebb standokért járó díjakat. Elismerést kapott a kiutaztató utazási irodák közül a Neckermann, a beutaztató országok között Egyiptom lett a győztes. A hazai kiállítók közül Eger, Badacsonytomaj, és a Magyar Turizmus Zrt. kapta a rangos elismerést.

Az Utazás 2006 kiállítással egy időben nyitva tartó KARÁT-on közel tízezren szavaztak a helyszínen, illetve az interneten a legszebb ékszerekre. Jövő év márciusában mindkét kiállítás jubilál, az UTAZÁS 30. a KARÁT pedig 15. alkalommal várja kiállítóit és látogatóit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

hirado.hu/Objektív Hírügynökség

Comments are closed.