Forrás: Magyar Rádió

Hat magyar alkotás szerepel az isztambuli rövidfilm fesztivál idei programján.

18. alkalommal veszi kezdetét Isztambulban a rövidfilmek szemléje március 23-án. A 13 ország részvételével megrendezendő filmünnepen hazánkat hat alkotás képviseli. Kenyeres Bálint Before Dawn, Iványi Marcell Ballada, Mészáros Péter A disznó útja, Nemes Gyula A mulandóság gátja, Dési-Móray A 639. baba, valamint az animációk közül Csáki László Darazsak, ludak, körtefa című munkája érkezik Isztambulba.

Magyar animációkat a napokban a lengyelországi Wroclawban megrendezendő filmmustrán is láthat a külföldi közönség. A „Ofensiva” nemzetközi filmfesztiválon március 23-ával kezdődően a Kecskemétfilm alkotásai közül Szilágyi Varga Zoltán Koan / Ne beszélj! és Ulrich Gábor Mielőtt című alkotása kel versenyre.

Játékfilmek a Vörös-tenger partján – március 24-én kezdődik a nemzetközi filmfesztivál az izraeli Eilatban. Az Vörös-tenger partján megrendezett filmszemlére Pejo Robert Adrián Dallas Pashamende című filmje kapott meghívást. A nemzetközi filmfesztiválok kedvencei közé tartózó magyar-osztrák-német koprodukcióban készült alkotást nagy sikerrel mutatták be a múlt héten Amerikában, a River Run filmfesztiválon Winston Salemben is.

MR

Comments are closed.