Forrás: Origo

Hamászos az új palesztin kormány húsz tagja, négyen pedig függetlenek. A Mahmúd Abbásznak vasárnap bemutatott kormánynévsort hétfőn jelentette meg több palesztin lap. A kormánytagok között van egy nő és egy keresztény is.

Nyilvánosságra került hétfőn a Hamász radikális palesztin mozgalom kormánylistája, amelyet vasárnap terjesztettek be Mahmúd Abbász elnöknek. A palesztin sajtóban megjelent névsor szerint a leendő kormány 24 tagja közül húsz a Hamászhoz tartozik, négyen függetlenek.

Iszmáil Haníje miniszterelnök-jelölt megtartja magának az ifjúsági és sportügyek minisztériumát. A kormányfő helyettese, Nászer as-Sáer egyben a felsőfokú oktatási minisztériumot is vezeti. A külügyminiszter Mahmúd az-Zahar, a három biztonsági szolgálatot felügyelő belügyminiszter Szaíd Szajjám lesz.

Függetlenek kapták az igazságügyi, a közjóléti, a távközlési és a turisztikai tárcát. A kabinetben helyet kapott egy nő, és egy keresztény is. A várakozások szerint Mahmúd Abbász nem terjeszti be a parlament elé a kormánylistát a március 28-ra kiírt izraeli parlamenti választások előtt.

(MTI)

Comments are closed.