Forrás: Híradó

Egy illetékes szerint a kapcsolatfelvétel elutasítása mindaddig érvényben marad, amíg a Hamász nem mond le az erőszakról, nem ismeri el a zsidó államot

Ismételten elutasított mindenfajta kapcsolatfelvételt egy Hamász-kormánnyal Izrael vasárnap este.

Az állásfoglalás közvetlenül azután hangzott el, hogy a palesztin parlamenti választásokon győztes radikális szervezet megbízott miniszterelnök-jelöltje, Iszmáil Haníje Mahmúd Abbász palesztin elnök elé terjesztette tervezett kormányának listáját. A névsort egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az izraeli kormány – neve elhallgatását kérő – magas rangú képviselője a Hamász-kabinetre, illetve a listára utalva terrorista kormányzatról beszélt és megerősítette: országa befagyaszt minden pénzátutalást egy, a Hamász által ellenőrzött kormánynak.

Az idézett tisztségviselő hozzátette: a kapcsolatfelvétel elutasítása mindaddig érvényben marad, amíg a Hamász nem mond le az erőszakról, nem ismeri el Izrael államot és a korábban született megállapodásokat. Egyidejűleg annak a reménynek adott hangot, hogy az új palesztin kormány nem lép hivatalba a március 28-ra kitűzött izraeli parlamenti választások előtt.

AFP/MTI/hirado.hu

Comments are closed.