Forrás: kultura.hu

2006. március 13.

A kitűnően szervezett, dinamikus együttes évente több mint 200 fellépést tart Izraelben és világszerte, a leghíresebb színházak és a legrangosabb fesztiválok színpadán.

2006. március 17-18. 19:00 Művészetek Palotája – Fesztivál Színház

Újszerű, vakmerő produkcióik révén a legeredetibb, élvonalbeli társulatok közé tartozó Batsheva ma a világ egyik legkeresettebb, legtöbbet foglalkoztatott együttese.

A jelenleg Izrael egyik kulturális szimbólumának számító táncegyüttest 1964-ben alapította Martha Graham és Batsheva de Rotschild bárónő. A Batsheva izraeli és külföldi szólista egyéniségekből összetevődő nemzetközi csapat, ahol a táncosok számtalan lehetőséget kapnak egyéni kreatív képességeik kibontakoztatására. Az együttes művészeti vezetője 1990-től Ohad Naharin, akinek tevékenysége új korszakot nyitott a társulat életében.

A kitűnően szervezett, dinamikus együttes évente több mint 200 fellépést tart Izraelben és világszerte, a leghíresebb színházak és a legrangosabb fesztiválok színpadán. Újszerű, vakmerő produkcióik révén a legeredetibb, élvonalbeli társulatok közé tartozó Batsheva ma a világ egyik legkeresettebb, legtöbbet foglalkoztatott együttese.

Batsheva Dance Company

LOVE

Koreográfia: Sharon Eyal

Jelmez: Dalia Lider

Fény: Avi Yona Bueno – Bambi

Zenei szerkesztés: Sharon Eyal

Hangszerkesztés: Guy Garber, Ohad Fishof

– szünet –

DECA DANCE

Válogatás Ohad Naharin koreográfiáiból

Jelmez: Rakefet Levy

Fény: Avi Yona Bueno – Bambi

Hang: Frankie Lievaart

Forrás:

Comments are closed.