Forrás: Origo

Sikeres, vérontás nélküli rendőrségi akcióval ért véget vasárnap egy túszejtés Brüsszelben. A kommandósok őrizetbe vették azt a férfit, aki – saját lányát túszul ejtve – elbarikádozta magát a belga főváros egyik előkelő szállodájában, s robbantással fenyegetőzött.

A brüsszeli főügyész vasárnap délben rögtönzött sajtótájékoztatón számolt be a történtekről. Eszerint előző nap délután a belvárosban lévő Tulip Inn szállodában egy 55 éves férfi bezárkózott a szobájába egy kétéves kislánnyal együtt (akiről eredetileg azt hitték, hogy az unokája, de időközben kiderült, hogy a lánya), s a szoba felrobbantásával fenyegetőzött.

A hatóságok nem tudták, hogy van-e nála robbanóanyag, vagy fegyver, ezért a helyszínre rendelték a belga rendőrség különleges osztagát, s addig is elkezdtek tárgyalni vele. Angolul folyt a párbeszéd, mert az illető külföldi (állampolgárságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.)

Az egyelőre elég zavaros történet szerint a férfi a kislány számára akart megfelelő orvosi ellátást szerezni, mert a gyerek szívbetegségben szenved – de azt nem tudni, hogy mindezt miért így akarta elérni. A rendőrök kapcsolatba léptek a kislány Lengyelországban élő anyjával is, valamint egy rabbival, mert a férfi vallásos zsidónak mondta magát.

Azonban mielőtt a rabbi a helyszínre érhetett volna, a kommandósok kihasználták, hogy a férfi figyelme egy pillanatra elterelődött: betörtek hozzá, s ártalmatlanná tették. A szobában sem robbanóanyagot, sem fegyvert nem találtak.

(MTI)

Comments are closed.