Forrás: Híradó

A radikális szervezet fegyveresei tíz külföldit raboltak el kedden a Gázai övezetben és Ciszjordániában tiltakozásul amiatt, hogy az izraeli hadsereg megostromolta a ciszjordániai Jerikó börtönét

Kiszabadult szerdára az összes elrabolt külföldi a Gázai övezetben, miután a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (NFPF) fegyveresei elengedték az utolsó fogva tartott túszukat is, két francia és egy dél-koreai újságírót – közölték palesztin biztonsági források. Az újságírók kiszabadulásáról a francia televízió is beszámolt.

A radikális szervezet fegyveresei tíz külföldit raboltak el kedden a Gázai övezetben és Ciszjordániában tiltakozásul amiatt, hogy az izraeli hadsereg megostromolta a ciszjordániai Jerikó börtönét és elfogta Ahmed Szaadatot, az NFPF vezetőjét. Szaadatot és öt társát, akik Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter meggyilkolása miatt egy palesztin bíróság által kiszabott börtönbüntetésüket töltötték a fegyintézetben, izraeli bíróság elé állítják. A túszejtő palesztinok foglyaik többségét még kedden szabadon engedték.

Jeruzsálemi hivatalos források szerint a jerikói börtönostrom megtorlásától, palesztin ellenakcióktól tartva Izrael vasárnapig meghosszabbította a palesztin területek zárlatát, amelyet eredetileg a purim, azaz a sorsvetés hagyományosan karneválokkal és társas összejövetelekkel kísért zsidó ünnep idejére rendeltek el óvintézkedésként és szerdán oldottak volna fel.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.