Forrás: Híradó

A rendfenntartóknál a hármas készültségi szintet rendelték el, amely eggyel marad el az erre alkalmazott négy fokozatú skála legmagasabb szintjétől

Fokozott készültségbe helyezték szerdán az izraeli rendőrséget, attól tartva, hogy palesztin fegyveresek merényleteket kísérelhetnek meg a jerikói börtön elleni előző napi izraeli művelet, egy radikális palesztin szervezet tagjainak őrizetbe vétele miatt.

Az intézkedésről beszámoló rendőrségi szóvivő elmondta: a rendfenntartóknál a hármas készültségi szintet rendelték el, amely eggyel marad el az erre alkalmazott négy fokozatú skála legmagasabb szintjétől. A készültség részeként több ezer rendőrt, határőrt és önkéntest mozgósítottak, és vezényeltek a zsidó állam biztonsági szempontból érzékenynek tekintett részeire.

Az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint megerősítették a külföldön lévő izraeli diplomáciai képviseletek védelmét is, köztük a nagy-britanniai és az egyesült államokbeli külképviseletekét.

Az izraeli hadsereg kedden több órás ostrom után behatolt a ciszjordániai Jerikó börtönébe és elfogta a Népi Front Palesztina Felszabadításáért radikális szervezet hat tagját, akik Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter 2001. évi meggyilkolása miatt egy palesztin bíróság által kiszabott szabadságvesztésüket töltötték a fogházban, brit és amerikai megfigyelők ellenőrzése alatt. A hat palesztint izraeli bíróság elé kívánják állítani.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.