Forrás: Index

Fokozott készültségbe helyezték szerdán az izraeli rendőrséget, attól tartva, hogy palesztin fegyveresek merényleteket kísérelhetnek meg a jerikói börtön elleni előző napi izraeli művelet, egy radikális palesztin szervezet tagjainak őrizetbe vétele miatt.

A rendfenntartóknál a hármas készültségi szintet rendelték el, amely eggyel marad el az erre alkalmazott négy fokozatú skála legmagasabb szintjétől. A készültség részeként több ezer rendőrt, határőrt és önkéntest mozgósítottak, és vezényeltek a zsidó állam biztonsági szempontból érzékenynek tekintett részeire. Az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint megerősítették a külföldön lévő izraeli diplomáciai képviseletek védelmét is, köztük a nagy-britanniai és az egyesült államokbeli külképviseletekét.

Az izraeli hadsereg kedden több órás ostrom után behatolt a ciszjordániai Jerikó börtönébe és elfogta a Népi Front Palesztina Felszabadításáért radikális szervezet hat tagját, akik Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter 2001. évi meggyilkolása miatt egy palesztin bíróság által kiszabott szabadságvesztésüket töltötték a fogházban. A hat palesztint izraeli bíróság elé kívánják állítani. A börtönfoglalás és letartóztatás erőszakhullámot váltott ki a palesztin területeken.

Comments are closed.