Forrás: Origo

[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]

Mit ígérnek

a pártok?

Politikushatározó

Panaszláda

Választási alapok

Itthon

Nagyvilág

Gazdaság

Linktár

Fidesz-MPSZ

MDF

MSZP

SZDSZ

Országos Választási Iroda

A választás lebonyolításáért felelős szerv honlapja

Választási linkgyűjtemény

További linkek a választásról

Gyorskereső

a csatornában [origo] magyar web teljes web

Választás

Bizonyítaná a Fidesz segítségét a Munkáspárt

2006. március 15., szerda, 17:40

A cikk betűmérete :kisebbnagyobb

Az érintettek hozzájárulását kérte a Munkáspárt 2006 azoknak a hangfelvételeknek a nyilvánosságra hozatalához, amelyek bizonyítják: a Fidesz a pártnak segítséget ajánlott az ajánlószelvények gyűjtésében. A Fidesz provokációnak nevezte a Munkáspárt2006 állításait.

Vajnai Attila, a Munkáspárt alelnöke

Ajánlat

Munkáspárt 2006: A Fidesz segítséget ajánlott fel

A Magyarországi Munkáspárt 2006 péntek délutánig várja a Fidesz-képviselők hozzájárulását ahhoz, hogy a velük készített hanganyagot nyilvánosságra hozhassák. Ha ez nem történik meg, az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak – áll szerdai közleményében, amelyet a párt alelnöke és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke által írt alá.

Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 alelnöke kedden sajtótájékoztatón közölte, hogy több fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget a Magyarországi Munkáspárt 2006-nak az ajánlószelvények gyűjtésében. A politikus három konkrét esetről számolt be: Tóth András, Vinnai Győző és Hajzer László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget.

Az említett beszélgetésekről, és az ezzel kapcsolatos, a Fidesz képviselői által később kezdeményezett egyes telefonhívásokról hangfelvételek készültek. Ezek a hangfelvételek egyértelművé teszik, hogy mi is történt az ügyben – olvasható a közleményben.

A Fidesz provokációnak nevezte a vádakat. A három – Vajnai Attila által megnevezett – fideszes képviselőjelölt közleménye szerint nem ők, hanem a Munkáspárt kereste meg a nagyobbik ellenzéki pártot. Jelezték továbbá, hogy a Magyarországi Munkáspárt 2006 állításai miatt jogi útra terelik az ügyet.

Tóth András, Hajzer László, Vinnai Győző, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjei szerdai közleményükben ismét leszögezik, hogy ostoba és nyilvánvaló provokációnak tartják a Munkáspárt állításait: „A valóság a következő: a Munkáspárttól megkeresték a Fideszt, de mi nemet mondtunk arra a kérésre, hogy adjunk ajánlószelvényt a jelöltjeiknek. Ezt a politikailag és jogilag elfogadhatatlan ajánlatot a legesleghatározottabban visszautasítottuk”.

(MTI)

Korábban:27 fideszes győzködésről tud az MDF

Családtámogatásról vitázott Pokorni és Szekeres

A ló kérdez, a szekér halad

Medián: Némi előnyre tett szert az MSZP

Küldje tovább ismerősének!

Árjon nekünk!MédiaajánlatImpresszum

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt.

Comments are closed.