Forrás: Origo

A libanoni Hezbollah támadásaira számítva fokozott készültségbe helyezték az izraeli hadsereget a libanoni határ mentén. Izrael attól tart, hogy a március 28-ra tervezett választásokat megelőzően atrocitásokra kerülhet sor a térségben.

Fokozott készültségbe helyezték az izraeli hadsereg egységeit a libanoni határ mentén, attól tartva, hogy a Hezbollah libanoni gerillaszervezet az izraeli választások közeledtével támadásokat kísérel meg.

Az izraeli hadsereg erről beszámoló szóvivője részleteket nem árult el. Izraeli rádió- és tévécsatornák azonban úgy értesültek, hogy a hadseregnél a legmagasabb szintű készültséget rendelték el, azért, hogy nehogy az Irán-barát síita Hezbollah izraeli katonákat vagy polgári személyeket raboljon el a határövezetben a március 28-án esedékes izraeli parlamenti választások előtt. Az izraeli kormány már a libanoni hatóságok tudomására hozta, hogy ez utóbbiakat teszi felelőssé „mindenért, ami bekövetkezhet” – jelentette az izraeli közszolgálati tévé.

Izraelben a libanoni határ közelében fekvő utakat lezárták a forgalom elől, a gazdákat pedig arra utasították a hatóságok, hogy ne menjenek ki a határövezetben fekvő földjeikre – fűzte hozzá az izraeli tévé.

(MTI)

Comments are closed.