Forrás: Híradó

A sivatagi királyság „fenntartja a palesztin nép politikai és pénzügyi támogatása melletti elkötelezettségét”

Politikai és pénzügyi támogatást ígért Szaúd-Arábia a kormányalakításra készülő Hamásznak a radikális palesztin mozgalom egyik tisztségviselőjének közlése szerint.

Ezzat er-Risek, a Hamász politikai bizottságának tagja elmondta: Szaúd el-Fejszál szaúdi külügyminiszter szombaton Rijádban a Hamász küldöttségét fogadva biztosította őket arról, hogy a sivatagi királyság „fenntartja a palesztin nép politikai és pénzügyi támogatása melletti elkötelezettségét”.

A Hamász-küldöttség a mozgalom politikai vezetőjével, Hálid Mesaallal az élen tartózkodik háromnapos látogatáson Rijádban. Risek üdvözölte a radikális mozgalom szaúdi támogatását, amelyet a sivatagi királyság a Hamász nemzetközi elszigetelését célzó amerikai törekvések ellenére is fenntart.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió a terrorszervezetek közé sorolja a Hamászt, amely felesküdött Izrael elpusztítására, aktivistái pedig számos merényletet követtek el az elmúlt években izraeli célpontok ellen.

Washington és Brüsszel kilátásba helyezte, hogy leállítja a Palesztin Hatóság számára folyósított több száz millió dolláros segélyt, ha a Hamász nem mond le az erőszakról, nem ismeri el a zsidó állam jogát a létezésre és nem tartja tiszteletben a korábbi izraeli-palesztin megállapodásokat.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.