Forrás: MNO

A New York Times Reda Shata névre hallgató imámról szóló cikksorozatát kritizálják, amiért nem írtak arról, hogy az imám mecsetjében tartott prédikáció után egy hívő tüzet nyitott egy haszidikus zsidó gyermekeket szállító furgonra. Milliárdos kárt okozott 2005-ben amerikai cégeknek az oroszországi kalózkodás – írja a Russia Reform Monitor.

The Washington Times / New York Post / New York Sun

Szinte egyként hördült fel az amerikai média jobboldali része a New York Times három részes cikksorozatán, mely egy Reda Shata névre hallgató imámról szól, aki az Islamic Society of Bay Ridge (Bay Ridge-i Iszlám Társaság) elnöke a new yorki Brooklynban. A több mint 11 ezer szavas monstre cikksorozatban minden szerepelt, csak az nem – írja a jobboldali média -, hogy mi történt 1994-ben ugyanabban a mecsetben, melyben Shata prédikál: egy márciusi napon az egyik hívő az aznapi antiszemita prédikáció után – melyet nem Shata, hanem egy másik imám tartott – kisétált a mecsetből, felfegyverkezett, és tüzet nyitott egy haszidikus zsidó gyermekeket szállító furgonra. A 16 éves Ari Halberstam életét vesztette a merényletben. A New York Times cikksorozatának utolsó része egyébként – mutat rá a Washington Times publicistája, pont a meggyilkolt fiú halálának tizenkettedik évfordulóján jelent meg.

Russia Reform Monitor

Közel 1,8 milliárd dollárnyi kárt okozott 2005-ben amerikai cégeknek az Oroszországban folyó kalózkodás, ami filmekkel, zenével, és szoftverekkel történik – írja az Amerikai Külpolitikai Tanács Oroszországgal foglalkozó kiadványa, a Russia Reform Monitor (Oroszországi Reform Figyelő). Az adatokat az International Intellectual Property Association (IIPA – Nemzetközi Intellektuális Tulajdon Szövetség), egy amerikai társaságokból álló koalíció állította össze.

Comments are closed.