Forrás: Híradó

A szokatlan nyárzáró fesztiválon amerikai, izraeli, angol és magyar punk- és metálzenekarok lépnek fel augusztus 30. és 31. között az A 38 hajón

A rendezvényt a kaliforniai No Use For A Name koncertje nyitja meg, akik most először járnak Magyarországon.

A fesztivál első napján a kaliforniai No Use For A Name lép fel, mely a NOFX-es Fat Mike által vezetett Fat Wreck Chords kiadó egyik elsőszámú zenekara, akik közel húszéves létezésük során először jutnak el Magyarországra.A No Use For A Name pályafutása során a kaliforniai dallamos punk vonal egyik védjegyévé nőtte ki magát, legújabb anyaguk, a Keep Them Confused, a 8. immár a sorban (és a stúdióalbumok mellett kilencedikként a sorban még ott áll egy élő album is).

A zenekar az elmúlt éveket olyan illusztris társaságban töltötte el a színpadon, mint az Offspring, a NOFX vagy a Sum 41, sőt, érdekesség még, hogy egyik tagjuk a „90-es évek végén a Nirvana dobos Dave Grohl vezette Foo Fighters-be igazolt.

A No Use For A Name vendége Izrael talán egyetlen punk-rock minőségi importja, a Useless ID. Az immáron 10 éves zenekar a tengerentúlon jó nevű Kung Fu Records istállójához tartozik és nemrég jött ki 5. albumuk. A zenekar 1996-ban repülőre ült, lejátszott 50 koncertet az Egyesült Államokban és azóta, elmondásuk szerint „eléggé elfoglaltak voltunk, turnéztunk, lemezeket írtunk és adtunk ki, no meg ittunk természetesen.

A Punk Goes Metal feszt első napján két magyar zenekar is tiszteletét teszi, a napjaink tán legviccesebb honi zenekarai közé tartozó Fürgerókalábak, valamint a melodikus punk vonalon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nem Mind-1.

A fesztivál második napján kiélhetik hajlamaikat azon látogatók, akiknek szívét nem a dallamos vonal, hanem a kegyetlen zúzás dobogtatja meg. Igen, a Darkest Hour nemcsak kiadott egy újabb mesterművet Undoing Ruin címmel, Devin Townsend producerkedése mellett, hanem gyorsan újra visszaülnek a buszba, hogy visszatérjenek Európába és ha jól számoljuk, immáron hatodik alkalommal álljanak magyar színpadra.

Körútjukon ezúttal két vendégzenekar is szerepel, az angol Beecher, akik egy kisebb kiadós EP és album után már az Earache szárnyai alá kerültek, és Breaking The Fourth Wall c. anyaguk, amelyet a Converge-ből ismert Kurt Ballau rögzített, napvilágot lát az Earache jóvoltából széles e világon. Első komoly turnéjuk lesz ez a kontinensen, miután a szigetországot már megjárták jópárszor, többek között a Dillinger Escape Plan vendégeként is.

A Darkest Hour turné másik vendége pedig egy feltörekvő és igen technikás metalcore-ban utazó zenekar, a Washington DC-ből származó Reflux, első albumukat a Prosthetic Records-nál adták ki, ezen kiadó pedig olyan más nagy kaliberű zenekarok otthonául is szolgál(t), mint a Himsa vagy a Lamb Of God.

Az estet a Chief Rebel Angel nyitja Budapestről. Igen, ők azok abból a sok másik zenekarból, de ezt nem akarják már hangoztatni.

Időpont: augusztus 30-31. 20 óraHelyszín: A38 hajó

sziget.hu

Comments are closed.