Forrás: Index

Index

Steven Spielberget, Kathleen Kenedy producert, Szabó István filmrendezőt és feleségét látta vendégül szerdán a miniszterelnöki rezidencián Gyurcsány Ferenc. Teljes titoktartás mellett zajlott a találkozó, írja a Vasárnapi Blikk. Este nyolc órakor gördült Gyurcsány Ferenc rezidenciája elé a Steven Spielberget szállító autó, és két órán keresztül nem is mozdult el onnan. A rendezőt a miniszterelnök felesége és gyermekei várták.

Kiderült, hogy Spielberg jól ismeri Szabó István munkásságát, különösen az Apa című filmje nyerte el a tetszését, néhány párbeszédet szó szerint idézett. A négyfogásos menü fénypontja a pulyka- és bélszínérmék voltak, amelyeket fehér lecsós vargánya gomba körettel tálaltak.

Gyurcsány Ferencet főleg az érdekelte, hogy a legutóbbi filmtörvény-módosítás segítségével miként lehetne nívós külföldi produkciókat Magyarországra csábítani. Spielberg megígérte, hogy a munka végeztével megosztja tapasztalatait a miniszterelnökkel. A többszörös Oscar-díjas rendezőnek olyannyira ízlett a tokaji aszú, hogy búcsúzáskor Gyurcsány meglepte egy üveggel és a Páva utcai intézmény holokausztról szóló kiadványát is megkapta a kormányfőtől. Jeremy Irons után Spielberg is kapott egy Munkácsy-albumot

Cserébe a művész meghívta a Gyurcsány családot a csütörtöki forgatásra. Másnap meg is látogatták a stábot abban a belvárosi lakásban, ahol a München című film 1972-es párizsi jeleneteit vették fel.

Comments are closed.