Forrás: Magyar Rádió

Öngyilkos merénylet a dél-izraeli Beér Seva városának központi buszpályaudvarán: 48-an megsebesültek, közülük ketten válságos állapotban vannak. A merénylő a helyszínen meghalt. A vasárnapi robbantás volt az első öngyilkos merénylet Izraelben azóta, hogy múlt hétfőn kiürítették a Gázai-övezetben lévő 21 zsidó települést.

A terrorista föl akart szállni egy buszra, de a sofőr, aki a rendőrségnél is dolgozik önkéntesként, gyanúsnak találta és riasztotta a biztonsági őröket. Egy másik busszal próbálkozott, de addigra a biztonságiak a nyomába eredtek. Ezek után megvárta, hogy minél többen megközelítsék, majd a szabad ég alatt robbantotta fel magát. De így jóval kisebb kárt tudott okozni emberéletekben, mintha egy zárt térben, egy autóbuszon robbant volna a rászerelt bomba.

Ariel Saron miniszterelnök irodájából azt nyilatkozták, hogy mindaddig nem lesznek diplomáciai tárgyalások a palesztinokkal, amíg fel nem lépnek a terrorszervezetek ellen, amit egyelőre Izraelnek kell tennie.

A Palesztin Hatóság elítélte a támadást. Mint nyilatkozták, az erőszak újabb erőszakot szül, miközben az izraelieknek és a palesztinoknak több békére és nem több erőszakra van szükségük.

MR, Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.